Ce trebuie sa stii despre machiajul de nunta
Frumusete si dieta

Ce trebuie sa stii despre machiajul de nunta

de

Cand te intrebi ce fel de machiaj ti-ar sta bine la nunta ta, trebuie sa te intrebi implicit ce fel de machiaj ti se potriveste in general. Este greu sa hotarasti si sa alegi dintr-o multitudine de tipologii diferite, de trenduri si accente, care este cea mai buna ipostaza in care poti aparea in fata altarului. Este desigur ziua ta cea mare si vrei sa arati mai mult decat ireprosabil, vrei sa fii radioasa, plina de energie, frumoasa. Pentru toate astea, un machiaj profesionist este de nelipsit.

Ce face un machiaj sa fie profesionist? Desigur conteaza in primul rand cine il executa, cum iti poate recunoaste trasaturile care urmeaza sa fie accentuate si pe cele care te avantajeaza mai putin si trebuie prin urmare estompate sau ascunse. Conteaza apoi materialele pe care le folosesti. Vrei desigur ca machiajul tau sa fie nu doar fermecator, ci sa si dureze toata ziua si toata noaptea. Ar fi extrem de neplacut ca la mijlocul petrecerii sa constati ca nu arati tocmai cum iti doresti. Cosmeticalele folosite tebuie sa ti se potriveasca, sa eviti situatiile in care ti se irita ochii de la rimel sau fardul de pleoape si incep sa iti lacrimeze ochii, sau faci o iritatie urata a pielii din cauza fondului de ten. Cand faci optiunea pentru o anumita cosmeticiana sau un tip de machiaj, trebuie in primul rand sa depasesti prejudecatile legate de acest domeniu.

Un machiaj nu este neaparat profesionist doar pentru ca te costa mult, sau pentru ca produsele pe care ti le aplici sunt extrem de scumpe.

Nu oricine care foloseste produse profesioniste stie ce are de facut cu ele. Daca ai o cosmeticiana la care mergi in mod obisnuit si cu care esti acomodata de multa vreme nu trebuie neaparat sa optezi din comoditate pentru ea si in cazul machiajului de nunta. Poate iti cunoaste foarte bine trasaturile, dar nu e sigur ca are pregatirea necesara pentru un machiaj adecvat.

Adevaratul machiaj de nunta trebuie executat de un profesionist care are ca specializare acest gen de machiaj. Pentru a nu da gres trebuie sa facem un studiu atent al eventualilor candidati. Trebuie sa cautam pe cineva care are machiajul de nunta drept specializare si il considera activitatea sa forte. Pe baza pozelor din portofoliu ne putem da seama care este stilul de lucru si profilul pe care respectiva parsoana il promoveaza. Daca ne-a convins, ne programam din timp pentru o proba. Este important sa nu lasam machiajul pe ultima clipa si sa preferam o proba chiar daca implica costuri suplimentare. S-ar putea ca un anumit stil sa arate foarte bine pe chipul unei persoane si in acelasi timp, noua sa nu ni se potriveasca.

Este important de asemenea sa apelam si la cosmeticianul cu care lucram in mod obisnuit pentru un tratament. Un machiaj frumos arata si mai bine pe un ten curat si tratat.

Cand alegem machiajul pe care ni-l dorim, este esential sa avem o paleta mai mare, care se intinde de la formatul natural, pana la un machiaj extravagant. Daca dorim sa vedem un exemplu de machiaj, trebuie sa alegem tinere machiate care au fata asemanatoare cu a noastra. Degeaba arata grozav un machiaj pe o fata alungita, daca noi avem fata rotunda. Machiajul trebuie sa ne scoata in evidenta trasaturile frumoase, nu sa le ascunda.

Machiajul trebuie sa fie in acord nu doar cu forma fetei, ci si cu coafura, accesoriile si rochia de mireasa. Persoana care ne face machiajul trebuie sa stie exact care este alura pe care o degaja toate acestea pentru a se putea adapta.

Daca avem de-a face cu un profesionist, cel care ne executa machiajul va sti exact cum sa lucreze pentru a ne face sa aratam mai bine decat ne-am imaginat. De regula, este important sa urmarim executarea machiajului pas cu pas, de la paleta cat mai naturala pana la cea finala, pentru ca la machiajul definitiv sa stim exact unde trebuie sa ne oprim pentru a nu arata exagerat. Nu in ultimul rand trebuie sa fim sigure ca mai putin inseamna mai mult, deci nici aici nu trebuie cazut in extreme.
 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: