Locatia trebuie aleasa cu sufletul!
Jurnal de mireasa

Locatia trebuie aleasa cu sufletul!

de

Cautarea locatiei – partea a II-a

Am luat in serios alegerea locatiei si am cautat-o cu mare atentie. Am considerat ca ea poate aduce plus valoare unui eveniment sau din contra ii poate pune cursul firesc intr-o mare dificultate.

Pentru mine, sala de nunta ideala trebuie sa aiba un ring mare de dans in mijloc, pe care sa incapa cel putin jumatate de nunta o data, o singura incapere, de preferat fara stalpi si cu loc frumos in jur daca vrei sa iesi sa iei o gura de aer.

Acestea fiind spuse, turul nostru de nunta continua! Dupa ce am eliminat optiunea Sibiu, am inceput sa cautam locatia potrivita pe Valea Prahovei. Nu sunt fan Valea Prahovei. Mare parte din ea este aglomerata, inghesuita, dar are un mare avantaj, mai ales in organizarea unei nunti – este accesibila. 
 
Prima incercare a fost la Hotel “Cota 1400”, din Sinaia. Vederea este superba, toti invitatii ar fi stat in acelasi hotel si a doua zi ne-am fi trezit cu totii la o cafea presarata cu amintiri de la nunta. Este o locatie izolata, asa cum mi-am dorit, iar padurea, mai ales vara, este superba. 
Am ajuns acolo cu alt rand de emotie. A fost o a doua locatie pe care mi-as fi dorit-o. Mi-a placut mult drumul pana la hotel, un drum care iti spune ca esti pe cale sa te deconectezi de la agitatia urbana si mai ales cum se vede privelistea de sus. Te lasa cu respiratia taiata! Din pacate nu este o locatie foarte bine intretinuta. Exteriorul nu arata foarte bine, balconul este si el usor paraginit, dar directoarea este ambitioasa si cat se poate de hotarata sa schimbe fata unui hotel costruit cu zeci de ani in urma, care are un aer profund demodat. E drept ca nu mai stiu ce a reusit sa faca intre timp. Poate a mai imbunatatit cate ceva.
In interior arata destul de modern. Sala de nunta este frumoasa, dar este impartita in doua. Intr-una sunt mesele, iar in a doua ringul de dans.
 
Restaurant nunta hotel Cota 1400 Sinaia interior
 
Cred ca acesta este lucrul care m-a deranjat cel mai mult. Mi-am dorit foarte mult o locatie in care invitatii sa poata sta la masa in jurul ringului. Mi se pare ca altfel nunta se rupe… Nu stiu asta cu siguranta, dar mi-a fost teama, mi-a starnit un sambure de indoiala care din pacate a crescut usor, usor. 
Am vazut camerele, ne-am plimbat prin tot hotelul, am stat la o cafea cu directoarea hotelului si chiar ne-a dus la bucatarie. Nu are nimic de ascuns! Mi-a placut de ea si asta mi-a mai dat putina incredere!
Si preturile sunt cat se poate de accesibile. Conform notitelor mele de atunci ne-ar fi costat per invitat, meniul si doua nopti de cazare, 250 lei. Tortul, fructele si covrigeii/alunele nu erau incluse in pret. Meniul era destul de sofisticat si cu bun gust ales. Nu mai gasesc acum ce aveau exact, dar stiu ca am gustat atunci cateva preparate facute pentru o nunta, si am fost incantati.
Nu am luat o decizie pe loc si ca sa spun “nu” am mai vizitat-o o data.
 
Tot in Sinaia am mai vazut cateva locatii.  Una dintre ele este Hotel Palace. Stiu ce ati spune acum si aveti dreptate! Nu are nicio legatura cu ce ne-am dorit, dar cladirea are un aer romantic, chiar daca este situata fix in buricul targului. O ora cat am stat la un suc pe Teresa hotelului, am vazut in parcul din fata cel putin cinci mirese la pozat.
 
Restaurant nunta hotel Palace Sinaia interior si exterior
 
Dar, sa revenim! Sala este superba, insa personalul nu mi-a inspirat incredere. S-au contrazis in declaratii, de la director pana la ospatari, iar preturile se tot modificau cu fiecare discutie sau mail trimis. Nimic nu parea sigur. Oricat discutam, in loc sa lamurim lucrurile, le complicam si mai tare. In plus, am considerat ca e destul de scump ca sa mai apara si alte emotii.
Meniul costa 250 de lei, cazarea 180 la trei stele si 230 la patru stele (in hotel au doar 13 camere de 3 stele la ultimul etaj). Ne-au cerut avans 5% la semnarea contractului si inca 50% inainte de nunta. Acestea fiind conditiile unei locatii pe care nici nu ne-o doream foarte mult, am renuntat cu usurinta. 

Sunt foarte multe lucruri care pot sa nu mearga bine in organizarea unei nunti. De aceea, cred e bine sa alegeti cu sufletul. Problemele oricum apar, important este sa te simti impacat cu alegerea facuta.

In spiritul acestei mici filosofii, ne-am adunat eforturile si am incercat sa facem cat mai putine compromisuri in ceea ce priveste confortul invitatilor, chiar daca pentru noi asta a insemnat mult mai multa bataie de cap. Acum, cand stiu ce a iesit, sunt impacata ca atunci am gandit asa. In articolul urmator o sa va povestesc cum mi-am ales rochia de mireasa! Eu abia astept! Voi?
 
Cu drag,
 
P.S. Cautarea locatiei continua si in articolele viitoare, dar m-am gandit sa alternez povestea, pentru ca si atunci, in timp ce cautam locatii, cautam in paralel si alte lucruri pentru nunta.
Opinii (0)

Adauga opinia ta: