Istoria inelului de logodna
Obiceiuri nunta

Istoria inelului de logodna

de

Sunt convinsa ca cel putin o data te-ai intrebat de unde a aparut inelul de logodna. Istoria acestuia il poarta in antichitate, cand el era partas la decizia comuna a doua suflete indragostite.

Inca din cele mai vechi vremuri, tinerii logodnici au adus cu ei de-a lungul timpului pana in zilele noastre diverse traditii legate de inelul ce ii leaga.

In antichitate, inelul era fabricat din fier sau din aur, reprezentand o promisiune de legamant intre cei doi iubiti. Una dintre multele traditii refuza schimbul de cadouri intre cei doi indragostiti pana nu se pecetluia relatia cu un inel. Abia dupa logodna, se puteau face si schimburi de cadouri.

Inelul se punea inca din Roma antica pe mana dreapta, pe inelar, insa nu fara o semnificatie aparte. Se credea ca mana dreapta are o vena care duce catre inima, legand astfel inimile celor doi. Alte traditii faceau parintii responsabili de fabricarea inelelor pentru copiii lor, dupa modelul celor mostenite de la parintii lor. Traditia poarta responsabilitatea pe parcursul mai multor generatii.

O piatra pretioasa fixata pe inelul de logodna are si ea semnificatia ei aparte. Un diamant reprezinta viziunea comuna a cuplului: fidelitatea, dragostea, puritatea. Probabil si rezistenta pietrei pretioase a facut ca ea sa fie atat de apreciata pe mana tinerelor logodnice. Duritatea diamantului purtat se transfera astfel relatiei aflata la inceput, daruind celor doi mult noroc in viitorul comun precum si trainicie.

Prima femeie pe care istoria o gaseste cu inel cu diamant pe mana era Agnès de Sorel(1422-1450), amanta lui Charles VII. In acea epoca apare traditia diamantului: arhiducele Maximilian de Habsbourg ii ofera unul Mariei de Bourgogne in 1477. Diamantul, piatra extrem de rezistenta, devine atunci simbolul fidelitatii conjugale.

Chiar daca in vremurile contemporane concubinajul a devenit o obisnuinta, cuplurile totusi nu au renuntat la inelul de logodna, cu diamante, perle sau alte tipuri de pietre pretioase. Esentiala este valoarea sentimentala a inelului, mai importanta decat piatra sau decat metalul din care este facut.

Sfatul meu este sa incerci sa faci un moment unic din oferirea acestui inel. Doar asa poti castiga un raspuns afirmativ. Si tine minte, amintirile sunt cele care raman in timp. Inelul de logodna este una dintre cele mai frumoase traditii si o dovada adevarata de iubire. Iar pietrele pretioase care orneaza inelul sunt la fel de multe precum promisiunile si declaratiile pe care doi indragostiti si le fac la inceput de drum.

Opinii (0)

Adauga opinia ta: