Cateva sfaturi pentru mire
Organizare nunta

Cateva sfaturi pentru mire

de

Actorii principali ai oricarei nunti sunt evident mirele si mireasa. Faptul ce te afli pentru o zi in centrul atentiei poate fi un lucru pozitiv, dar atrage dupa sine si multa tensiune, situatii inedite la care nu prea stii cum sa reactionezi. Cert este ca cea mai mare tensiune o resimt mirele si mireasa. Nu doar pentru ca aceasta este ziua cea mare in care li se unesc destinele, ci si pentru ca organizarea pe care au inceput-o poate cu luni in urma ajunge in aceasta zi la punctual ei culminant. Azi se confirma sau se infirma ca cei doi sunt buni organizatori sau dimpotriva.

Pentru o buna gestionare a situatiei ar trebui sa tina cont de urmatoarele sugestii pentru a fi pe parcursul intregii zile la inaltimea situatiei.

  • Nu iti organiza petrecerea burlacilor in seara de dinaintea nuntii. Poate fi tentant sa iesi cu baietii pentru ultima data, dar incearca sa fixezi aceasta iesire ceva mai devreme. O Noapte alba petrecuta inaintea unei zile foarte incarcate te poate vlagui, astfel ca atunci cand ar trebui sa fii mai in forma simti ca te lasa energia. Ca sa nu mai vorbim despre neplacerile unei mahmureli pe cinste! Familia, prietenii, invitatii se asteapta cu titii sa vada un mire sigur pe sine si radiant mai degraba decat un individ cu fata trasa, incercanat si prost dispus.

Nu iti pierde stapanirea de sine, chiar in clipele care sunt deosebit de tensionante. Rolul de mire in acest context este de fapt acela al unui amfitrion, or in calitate de gazda trebuie de multe ori sa faci compromisul de a face pe plac invitatilor tai. Atmosfera de la nunta este in relatie directa cu dispozitia mirilor si cu tonul pe care acestia il dau petrecerii.

  • Nu iti pierde din ochi mireasa! Daca vrei ca totul sa decurga asa cum v-ati planificat, fii cu ochii in patru. Momentul rapirii miresei iti va provoca mai putine surprize daca stii in permanenta ce sa petrece in sala. Desigur este dificil sa fii mereu atent la aleasa ta in momentele in care trebuie sa te ocupi de invitati, trebuie sa te asiguri ca totul decurge conform planului. Si cu toate acestea trebuie sa fii constient ca invitatii tai sunt pe locul doi, mireasa ta este persoana care trebuie sa beneficieze de toata atentia ta. Chiar daca trebuie sa alergi intre unchi, matusi, bunici, verisori, amici, gaseste momentul in care sa iti saruti mireasa, sa ii zambesti, sa fii tandru si galant cu ea, sa o inviti la dans.
  • Nu flirta cu domnisoarele de onoare. Oricat sa te simti de bine in pielea ta si oricat de dragute sa fie domnisoarele nu lasa impresia ca flirtezi cu ele, mireasa ta s-ar putea simti ofensata de faptul ca nu ii acorzi in exclusivitate atentie. Si nu-i asa, nu vrei sa ii strici dispozitia tocmai in aceasta zi. Sigur ca vrei sa fii amabil si dragut cu toti invitatii dar asta nu inseamna ca te simti obligat sa complimentezi pe rand toate doamnele si domnisoarele.
  • Mirele si mireasa trebuie sa plece impreuna de la nunta. Invitatii nu pot avea pretentia ca cei doi sa ramana pana cand pleaca si ultimul invitat. Mirii isi pot lua ramas bun de la invitati, poftindu-i sa se simta bine in continuare sau pot pleca pur si simplu, toata lumea va avea intelegere pentru ei, zambind eventual complice. Oricum, cei doi trebuie sa paraseasca petrecerea deodata.
  • Printre indatoririle mirelui este si aceea de a spune o cuvantare, care trebuie pregatita temeinic. Nu te lasa tentat sa faci glume misogine, de genul “acum ca viata buna s-a incheiat”, sau “dupa ce am semnat condamnarea la inchisoare”, etc. Mireasa ta s-ar putea sa nu aprecieze gluma si sa se simta jignita de lipsa de consideratie pe care i-o arati.

Pentru o femeie poate fi de multe ori mai usor sa se afle in centrul atentiti decat pentru un barbat. Mirele trebuie deci sa faca fata unei presiuni in plus pe care insa o poate gestiona daca are suficient tact si diplomatie. 

Opinii (0)

Adauga opinia ta: